Jump to content

Photo

Senast sedda film #7


  • Please log in to reply
1026 replies to this topic

#276 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 14 January 2014 - 17:53

Raze (2013) [US]
VAD? 50 kvinnor, en arena och en ständig kamp på liv och död. En exklusiv underhållning för de invigda.
VEM? Som Xena-fan lär jag ju givetvis framhålla mitt nöje i att se Adrienne Wilkinson i en roll.
VAR? Någonstans där alla snackar engelska.
HUR? Zoë Bell var väl den som fick mina ögon på den här filmen. Storyn är enkelt men effektiv. Kanske har det kunnat vara lite mer av den, men en del av mig är rädd att det skulle stört balansen. Filmen tar inte ställning till en hjälte och det kan vara ett koncept svårt att vänja sig vid. Det här är en film som är mycket: kall, brutal, rå och oförsonlig. Trots att det uppenbarligen är en film som är av mindre budget så har den två av de viktigaste biståndsdelarna: en bra ljudmix (face it, med en platt ljudmix skulle till och med Meryl Streep framstå som en nybörjare) och ett snyggt - välbalanserat - foto. Att man sedan lyckats klämma in i princip bara kompetenta skådespelare är givetvis också en viktig del till att filmen är värd att ses om. Fighterna är välkoreograferade och skådespelerskorna lyckas genomgående få fram sina karaktärer inte bara som starka och brutala utan även mer än bara kalla mördarmaskiner. Det uppskattar vi. En annan som gör en vass (men undanskymd roll) är Sherilyn Fenn i rollen som stormästers fru. Sällan har väl bedrägligt mänsklig varit så övertygande. Slutet är kanske det enda som lämnar mig tvehågsen. Det är passande och välkomponerat men även väntat. Twisten på slutet (vem som var skytten ) visste jag - iom att skottet ljöd - vem det var. Som en sista gest av respekt så har samtliga kvinnliga karaktärer (hur kort deras dödscen än må vara) fått ett namn.
NÄR? Den här filmen ser f.ö. ut att vara lite av en Death Proof-reunion... Zoë Bell, Tracie Thoms och Rosario Dawson skymtas alla tre i bägge filmerna.


Edited by XC, 14 January 2014 - 18:34.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#277 Garm (M)

Garm (M)

    Commander

  • Members
  • 250 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 14 January 2014 - 18:56

Trevligt att du har sett filmen nu. Kul att du dessutom tyckte att den var bra. :)

Vi verkar tycka lika om mycket i filmen och jag skriver under på flera av dina synpunkter. Det hade kanske inte blivit så lyckat om man hade börjat att peta mer i handlingen, samtidigt så går det inte att bortse från att den är lite tunn. Kanske specifikt i början av filmen innan man börjar att lära känna tjejerna mer. Så balansen är väl lite ojämn, men inget säger att den hade blivit bättre om man hade arbetat mer med den, det kunde lika gärna ha blivit ännu mera obalanserat.

Jag håller med om att partnern till Joseph, Elizabeth, var bra. Gillar dialogen som hon har med Sabrina mot slutet innan hon flyger på henne.

Sabrina: How can you be a part of this? You're a woman!
Elizabeth: Exactly!


Hon är en rätt utstuderad och iskall person och samtliga hennes scener är vassa. Sherilyn Fenn är mycket bra i sin roll som du säger.

Jag håller med om att man som Xena-fan uppskattar att se även Adrienne Wilkinson i en roll.

Hur kunde du lista ut vem det var som sköt Sabrina bara genom att höra skottet? :o Imponerande. :D Däremot så håller jag med om att slutet var väntat. Bara att för mig tog det till sista sekunden innan polletten trillade ner.

Intressant med en Death Proof-reunion. Jag missade helt att Rosario Dawson var med. Det måste ha varit en mindre roll.

Och så uppskattar jag att det är lite av en indie-produktion. Man lyckas med att ro hela skutan i hamn och jag tvivlar på att filmen kunde blivit mycket bättre bara för att man hade haft mer av allt med ett filmbolag i ryggen. Nu kunde man istället göra det man ville utan att någon lade sig i. Och man visar ju att man kommer långt med en begränsad budget, för den är inte allt.

Så, när ska vi se om den? :P

Edited by Garm 2.0 (Test User), 14 January 2014 - 19:02.


#278 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 14 January 2014 - 19:22

Jupp, det här var en film som jag på förhand tvekade om jag skulle se direkt eller vänta på en laglig release. Kunde inte hålla mig. :)
 
Det är svårt det där med handlingen, kanske hade filmen tjänat på att få lite mer av den. Eller också kanske det bara gjort filmen lite längre. Möjligen (och det är en av anledningarna till att jag hellre friar än fäller i frågan) är att det riskerar skära sig kring de mörka chiller-elementen och eventuella drama-inlägg. Vi får bara känna karaktärerna ytligt för det är inte meningen att vi skall tycka om dem. Och jag kan uppskatta att man inte har en hjälte som tar hem spelet, utan nu ämnas man med funderingar om skytten kommer ta över ruljansen.
 
Det var mer logik än något annat. Precis som du så anade jag att det skulle hända något mer, att Sabrina inte skulle komma undan . Lägg där till att jag förstod att det var killen i början som var rekryteraren (kanske är han rentutav släkt med mäster) ; när skottet ljöd förstod jag att det var han. För han var den enda som vi inte återsett ännu .
 
Jag skall ärligt medge - trots fler bekanta ansikten - att jag inte heller direkt kunde peka ut henne. Jag såg hennes namn sist i rollistan. så jag tror inte hon hade någon stor roll. Jag kände igen Thoms och slog upp henne och insåg att hon spelade Kim i Death Proof.
 
Det är en gedigen produktion, trots att den uppenbarligen inte haft någon lyxig budget. det märks att man valt att spela rätt kort och lägga pengarna på vad som är viktigt. Man plockar in många skådespelerskor (-are) med erfarenhet men som kanske inte kräver de stora checkarna. Och som sagt: en bra ljud- och bildmix gör mycket.
 
Du har helt rätt i att mindre produktion kan utgöra en viss frihet, Neill Blomkamp gick väl till och med så långt som att han sade att han inte ville ha stora budgetar.


fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#279 Garm

Garm

    Rear Admiral

  • SuperMod
  • 3,785 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 14 January 2014 - 23:22

Jag kunde inte hålla mig heller, mycket för att det knappt finns någon information om när den kommer på laglig väg. Men jag ska göra rätt för mig när det är dags, jag har gärna den här filmen i min samling. :)
 
Mmm. Det är svåravvägt, helt klart. En längre film skulle ju kunna bidra till att man kunde ha fått med en handling som låter oss stiga in i filmen lite mer. Samtidigt så vet jag inte om filmen verkligen skulle tjäna på att vara så mycket längre än vad den redan är. Strax över 90 minuter känns lagom. Det är väl så enkelt att jag personligen hade önskat en lite fördjupning där en del av mina betänkligheter hade rätats ut. Men vem vet, sådant där kan ju ge sig när man ser om den. Och jag kan hålla med dig om att det kan skära sig mellan elementen om man blir lite mer finkänslig i handlingen, det finns ju säkert en tanke med att man aldrig riktigt kommer nära någon av karaktärerna som man gör i en mer renodlad dramafilm. Och det här är ju tänkt att vara mer av en korsning mellan action/thriller/chiller. Det är rätt tilltalande faktiskt att man bara kastas in i filmen och sedan får följa med på åkturen, utan att man ska ta sidospår för att erbjuda en inblick i hur karaktärerna har haft det innan.
 
Jag är fortfarande imponerad, för jag tänkte inte ens på rekryteraren i början, jag trodde att han bara var någon som skulle sätta spelet i rullning och så var det bra med det. Men det kanske var tanken, att man skulle glömma bort honom. Jag tänkte aldrig så långt att han hade mer fingrar med i spelet än att bara rekrytera nya deltagare. Så när han dök upp bakom geväret efter att ha skjutit Sabrina, så var ögonen stora här kan jag lova. Och som sagt, slutet är väl helt okej, även om det också hade fungerat med att Sabrina hade klarat sig.
 
Jag kollade eftertexterna igen och ser samma sak. Samt ett till bekant namn, Leigh Whannell, som är en av medskaparna till Saw-filmerna samt även skådespelare i några av dom. Om jag kommer ihåg det så ska jag hålla ögonen öppna efter både honom och Rosario Dawson nästa gång som jag ser filmen.

Jupp. Ska man göra en film av den här karaktären så kan man inte blåsa större delen av budgeten på en enda sak. Man kan ju spara in en massa med tanke på hur sparsmakad omgivningen är i filmen. Det behövs ju inte så mycket "bling-bling" till en sådan film. Samma sak gäller även rekvisita och dylikt. Lägger man pengar på bra skådespelare samt själva utförande av filmen och efterarbete så är man en god bit på väg. På tal om skapandet av filmen så såg jag att Zoë Bell var en av producenterna, det är en ny sträng på hennes lyra skulle jag tro, för jag kan inte minnas att hon har haft den rollen tidigare.

Sant. En del vill ju inte göra alltför stora produktioner av olika anledningar. Just att kunna vara så självständig som möjligt är nog härligt i den branschen. Men även en sådan sak som att man inte vill ha den pressen på sig när det mesta bara handlar om pengar. En del gör ju inte ens film av den anledningen.

Tillägg: XC har delat en riktigt bra intervju med Zoë som är värd att läsa oavsett om man har sett Raze eller ej. Jag hoppas att framtiden fortsätter att lysa ljus för henne, för det mesta som hon tar sig för är så bra. Och jag tror att det bara är nyttigt att hon provar på andra saker än att bara vara skådespelare eller att jobba med stunts och liknande. Men lite tur så öppnar det upp ännu flera dörrar för henne.

Edited by Garm, 14 January 2014 - 23:40.


#280 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 15 January 2014 - 08:56

Det var väl bara jag som var lite cynisk och utgick från att karaktären var med i filmen av en anledning. :P

 

*

 

Artikeln rekommenderas varmt, det finns en "del 1" också där Zoë pratar mer om Raze och hennes roll som producent..

 

Speciellt gillade jag (i del 2) när hon på en fråga om ExpendaBells svarade:

  • »Basically, I’ve met with them, but it’s not anything further than that. I made it happen. I wanted to meet with these guys. I’m just happy if this movie gets made, but I’d be really happy if I get to participate in any way, shape, or for« — [Källa]

Edited by XC, 15 January 2014 - 09:38.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#281 Crusader

Crusader

    Rumpadmiral

  • Moderator
  • 12,013 posts
  • Gender:Male
  • Location:Osby, Skåne, Sverige, Europa, Jorden, Solsystemet, Wintergatan
  • Interests:Sci/Fi, Fantasy, Drama, Skräck, Kärlek/Romantik, Komedi... nog lättare att säga allt. :P

Posted 16 January 2014 - 01:23

The Tall Man (2012)
 
Varje år anmäls 800000 barn försvunna i USA. De flesta hittas innom en dag men 1000 av dem försvinner spårlöst och hittas aldrig igen.
Gruvstaden Cold Rock håller på att försvinna efter att stadens gruva lagts ner och på sista tiden har invånarnas barn börjat försvinna helt spårlöst, något stadens invånare beskyller på The Tall Man, en myt om en mystisk lång man som påstås ha setts i trakten.
 
 
En mysterie-thriller med bla. Jessica BielJodelle FerlandStephen McHattie och William B. Davis.
Börjar som ett X-Files avsnitt skrivet av Stephen King men utvecklas till något helt annat. Jag hade blandade känslor igenom hela filmen och även nu när jag har sett den så vet jag inte riktigt vad jag tycker.

En väldigt underlig film full med twister. Inte alls vad man väntar sig. Jag vill inte skriva mer om den för jag vill inte spoila. Ska ni ska se den så rekomenderar jag att ni inte ser några trailers eller läser om den utan bara ser den.
Själv kan jag bara säga att den är bra.


Although my heart may be weak, it's not alone. It's grown with each new experience. And it's found a home with all the friends I've made. I've become a part of their heart, just as they've become a part of mine.
And if they think of me now and then, if they don't forget me, then our hearts will be one. I don't need a weapon. My friends are my power!
-Sora, Kingdom Hearts
Godzilla%20racing_zps1cj0z7fu.gif

#282 Garm

Garm

    Rear Admiral

  • SuperMod
  • 3,785 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 16 January 2014 - 03:28

Det var väl bara jag som var lite cynisk och utgick från att karaktären var med i filmen av en anledning. :P


Så långt är jag med. Jag trodde väl mest att han var med för att rekrytera nya deltagare och att det var allt. När jag såg den scenen så tänkte jag aldrig att han skulle ha något mer att göra i filmen, som t.ex. att avrätta någon på slutet. Så, imponerande att du redan där hade på känn att han skulle återkomma senare i filmen och vara en del av handlingen även där .



The Tall Man (2012)


Den har jag liggandes här hemma. Ett rent impulsköp för att jag sprang på den billigt. Jag såg i efterhand att den är skriven och regisserad av Pascal Laugier, som tidigare har gjort den franska filmen Martyrs. En mycket obehaglig, men bra film som varmt rekommenderas. Så det ska bli intressant att se om han har lyckats med sin första engelsktalande film. Ditt omdöme känns lovande i alla fall, så förhoppningsvis så tycker även jag att The Tall Man är bra.

#283 Crusader

Crusader

    Rumpadmiral

  • Moderator
  • 12,013 posts
  • Gender:Male
  • Location:Osby, Skåne, Sverige, Europa, Jorden, Solsystemet, Wintergatan
  • Interests:Sci/Fi, Fantasy, Drama, Skräck, Kärlek/Romantik, Komedi... nog lättare att säga allt. :P

Posted 17 January 2014 - 00:38

The Left Handed Gun / Billy the Kid (1958)
 
William "Billy The Kid" Bonney är en vild, barnslig och smått galen ung man med låg intelligens. När hans chef blir mördad bestämmer han sig för att hämnas och startar en konflikt i Lincoln County.
 
Paul Newman spelar här en väldigt barnslig, nästan utvecklingstörd Billy the Kid och lite naiv som lever i sin egen värld. Jag tror jag har sett den innan.
 
Som de flesta filmatiseringar så skiljer den sig rätt ordentligt från sanningen. För det första så har den här Billy en heder som gör att han alltid (utom 1 gång) bara skjuter de som drar först. Han är heller inte en bandit utan är bara ute efter att döda de män som mördade hans chef och utöver den personen så dödar han bara i självförsvar (förutom en person som). Den här filmen gör också med att Pat Garrett och Billy är bästa vänner, något som är en populär tolkning men igentligen är okänt om det var så.
De visar också handlingen som en mer tragisk historia. Den här Billy the Kid vill inte vara skurk utan han vill ha rättvisa efter ett bibelstycke han har hört och när det hela är över så tappar han helt lusten att leva. Mycket för han inser att världen fungerar inte som han ville då han trodde att han skulle kunna göra som han ville och döda de han behövde bara för att sedan säga att han var färdig och allt skulle vara frid igen.
 
En helt OK western och intresant tolkning.
 
Betyg: OK+


Although my heart may be weak, it's not alone. It's grown with each new experience. And it's found a home with all the friends I've made. I've become a part of their heart, just as they've become a part of mine.
And if they think of me now and then, if they don't forget me, then our hearts will be one. I don't need a weapon. My friends are my power!
-Sora, Kingdom Hearts
Godzilla%20racing_zps1cj0z7fu.gif

#284 Garm (M)

Garm (M)

    Commander

  • Members
  • 250 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 17 January 2014 - 00:51

Kill or Be Killed (1976)

Även känd under titlarna Karate Killer och Karate Olymphia.

Steve Hunt en stridskonstens mästare lockas till ett ökenfort. En "Olympisk" tävling med en förmögenhet i Diamanter som 1:a pris är lockbetet. Men tävlingen är i själva verket en planerad hämnd. Med den kvinna som han älskar i fångenskap har Steve Hunt bara ett val. Han måste möta en armé av Kung Fu mästare i en strid på liv och död.

Ett av dagens tre fynd. Och det här måste vara bland det sämre som jag har sett på ett tag. Men, det är så dåligt att det blir underhållande. Givetvis så var det inget som man siktade in sig på när filmen gjordes, den försöker bara rida på den framgång som kampsportsfilmer hade vid den här tiden i USA. Utan det är helt enkelt så att en del ogillar den här typen av filmer och en del finner dom underhållande. Själv så var det omslaget som gjorde att jag fick upp ögonen, den är utgiven av något suspekt bolag kallat UniCop AB. Jag som ständigt är på jakt efter film och utgåvor som inte är så vanliga kunde givetvis inte låta bli. Sedan så är handlingen rätt kul. Där Baron von Rudloff, en Nazistgeneral i exil, blev så förödmjukad och förkrossad då hans lag av kampsportsutövare förlorade stort mot Miyagi vid 1936 års sommar OS att han beslutar sig för att skapa sig en egen liten Olympiad där han ska utkräva sin hämnd.

Filmen är full med, den för tiden, överdrivna kampsportsfilmer. Visst, här är alla fighter rätt snyggt koreograferade, men annars så är det mest väldigt dåligt. Förutom handlingen så har alla slagskämpar en massa konstigheter för sig, inte minst när dom slåss. Inte den mest seriösa sidan av kampsport som man kunde ha visat upp. Dom medverkande är sannerligen inte speciellt bra, en del av dom har inte heller medverkat i något mer än den här filmen, så det säger väl en del om just den aspekten. Samtidigt så är det en av sakerna som är underhållande, att man inte kan ta någon av skådespelarna eller deras karaktärer på något större allvar.

Hela produktionen känns amatörmässig och det återspeglar sig i slutresultatet. Dessutom så lämnar den här utgåvan en del att önska. Det känns som att man antingen har kommit över filmen på VHS och sedan bara fört över den till DVD, eller så har man haft tillgång till en Public Domain version av sämre kvalité. Men okej, det gör inte så mycket med tanke på hur filmen är och vad jag betalade för den. För övrigt så ska jag försöka att gräva fram lite mer info om det där bolaget och se om dom släppte något mer som man vill se och ha.

Som sagt, en långt ifrån bra film med en smått skrattretande handling och ett ännu mer skrattretande utförande kan ju inte göra annat än att man underhöll när man såg filmen. Så urbota dåligt att det blir bra är mitt slutomdöme. Se på egen risk med andra ord.

Tydligen så gjordes det en uppföljare, Kill and Kill Again, så den måste man ju leta upp och se.

Edited by Garm 2.0 (Test User), 17 January 2014 - 00:57.


#285 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 17 January 2014 - 10:32

Kill och Be Killed finns i min samling med - köpt sprillans ny i en 5 för 100:- låda på ÖB för många år sedan.

 

Ett lågvattenmärke av rang, men jag vill minnas att jag ändå fann det rätt skoj att det inledningsvis faktiskt finns en kvinnligdeltagare. (Trist nog reduceras hon till damsel in distress en bit in i filmen).

 

Säg till om du hittar uppföljaren någonstans. Jag är intresserad jag med. :)


fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#286 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 17 January 2014 - 19:05

Host, the (2013) [US]
VAD? Från utsidan ser det ut som en invasion, ett brutalt övertagande där människan bara blir ett kärl att förvara invadörerna i. Från insidan handlar det om frid på jorden, att perfektionera vad som redan finns här. Perfektion dock; inkluderar inte den mänskliga själen.
VEM? Saoirse Ronan är väl den som får mig att övervinna min aversion till allt som bär Stephenie Meyers namn.
VAR? Ooh, baby, do you know what that's worth? Heaven is a place on earth. They say in heaven love comes first; we'll make heaven a place on earth.
HUR? Det var länge sedan jag har varit så delad efter en film. dels har vi ju hela Stephenie Meyer och Twillight-arvet som den här filmen måste dras med. Det bär mig emot att erkänna det men faktum är att det finns saker i den här filmen som faktiskt gått att tycka om. Visuellt är den väldesignad och jag gillar det rakt igenom. Både miljöerna och hur lagom avskalat framtiden är. Filmen är också begåvad med en riktigt begåvad ensemble. Konceptet är riktigt trevligt och storyn är när den inte fokuserar så sabla mycket på "Wandas" interna twister faktiskt intressant. Den fick mig till och med att skratta till. På rätt ställe tror jag till och med. Det är synd att man inte mer genomgående fokuserar på hur "Wanda" lär känna och blir en del av rebellerna; för mycket tid ägnas åt Harlequin-eposet om pojkvänner och hur "Jared" vill ha "Melanie" och "Wanda" vill ha "Ian". Det blir nästan aningen för mycket mot slutet när man låter Wanda både ge bort kakan och ha den kvar. Därmed inte sagt att jag inte uppskattar hur man försöker ge tittaren en titt in i huvudet på invadörerna. Jag önskar bara det var bättre genomfört. Med en bättre författare i grunden som behållit fokus på det viktiga (jag har på känn att man försökte med det i adaptionen) hade det här kunnat bli riktigt bra. Nu slutar någonstans runt: en halvtimme kortare och visst hade jag kunna sett om den.
NÄR? Pidde på toppraffel uttryckte det som: »Det här måste vara den första sci-fi-film som är filmad helt och hållet i slow-motion.« Riktigt så illa är det inte enl. min mening - men visst hade det kunnat vara eoner bättre.


fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#287 Garm

Garm

    Rear Admiral

  • SuperMod
  • 3,785 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 18 January 2014 - 03:13

Alligator (1980)

Twelve years ago, two incidents occurred that bore no similarity until now. The Kendal family decided their pet baby alligator was a nuisance and flushed him down the toilet. At the same time, Slade Laboratories was conducting secret hormonal experiments with dogs and the dead dogs were disposed of in the city sewer. As the baby alligator fed on the dead dogs, its body chemistry took on grotesque mutations. When several brutal murders are discovered, David Madison is put on the case. But this is no human psychopath - it is a ravaging animal-turned-monster bent on destroying everything in its wake.

Det andra av torsdagens fynd. En djurskräckis med Robert Forster i huvudrollen, för regin står av Lewis Teague och manuset är skrivet av John Sayles.

Och vad ska man säga om den här. Inte speciellt bra, men tillräckligt för att underhålla mig en fredagskväll. Robert Forster är den som håller hela filmen över vattenytan, givetvis så gör han inte det ensa, för det finns en del bra inhopp av ett par biroller. Henry Silva och Michael V. Gazzo för att nämna några. Men utan Forster så hade nog inte den här filmen varit speciellt mycket att ägna sin tid åt. Nu får man ett intressant karaktärsporträtt av honom och det är nog en av dom mer intressanta filmsnutar som jag har sett i en djurskräckis. Handlingen är ganska så standard, redan i filmtiteln så vet man vad man har att vänta sig. Och visst, det ska ju inte vara speciellt mycket logik i sådana här filmer så den är inte sämre än någon annan film inom genren. Filmens alligator är rätt snyggt gjord och känns trovärdig genom större delen av filmen, eller jag kanske ska säga så pass trovärdigt som det kan bli. Man har helt klart tänkt till lite när man skapade den och även planerat hur man ska filma scenerna med den. Filmen är rätt blodig måste jag säga, vilket kom som något av en överraskning. Inte så att en sådan sak gör filmen bättre, men ska man ha en alligator som röjer runt så hjälper helt klart lite blod till att sälja in besten som något farligt. Filmen blir aldrig riktigt spännande eller skrämmande, men det gör inte så mycket. Den är mer ett underhållande tidsfördriv som man kan ta till när man inte har något mer vettigt att ta sig för.


*** *** *** *** ***


@XC: Jag fick ge 15 kr för mitt exemplar, men det såg ut att vara nära på oanvänt, så man kan nog kalla det för nyskick. Jag sökte lite på det där företaget och fick en träff på ett annat forum där någon trodde att det var samma personer som även låg bakom House of Horror och alla andra bolag som dom hade för att kringgå rättigheter till filmer osv. Och det verkar faktiskt stämma, jag kollade upp utgåvan igen och gjorde även samma sak med några av deras HoH-utgåvor som jag har och deras varningstext i början är identisk och har även samma verkställande utgivare namngiven. Inte så viktigt egentligen, men det är kul att veta vad man har för utgåvor i samlingen.

Jag fastnade också för att en kvinna var med, jag tänkte att det skulle bli lite röj som när kvinnliga kampsportsutövare gör film, som typ Cynthia Rothrock. Men som du säger så reducerades den karaktären snabbt till att bara vara ett bihang.

Jag ska kolla upp om uppföljaren går att finna. Jag hojtar givetvis till om jag stöter på guld.

Angående The Host som du har sett, så hade jag filmen liggandes hemma i säkert 1-1½ månad innan jag gav den till en annan i familjen som gillar Twilight-filmerna. Jag borde kanske ha sett den själv först eftersom du inte avfärdar den helt. Vilket ju är lovande med tanke på vad det är för typ av film. Men jag ska se om jag inte kan låna den vid något lämpligt tillfälle och ge den en chans.

Edited by Garm, 18 January 2014 - 03:17.


#288 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 18 January 2014 - 12:06

15kr är nästan i överkant det med. :P

 

Svårt att säga om du skulle gilla The Host eller inte. Visuellt är den snygg och det grundläggande konceptet är avgjort lovande. Men den dras med lite problem, och jag misstänker att de flesta av dem är arv från boken. Det blir helt enkelt lite för mycket Harlequin när Wanda "växer in" i den mänskliga kolonin, där hade jag kanske velat ha ett större fokus på att lära känna varann och inte kärlekstriangeln som kladdas dit som en lösning på problemet.


fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#289 Crusader

Crusader

    Rumpadmiral

  • Moderator
  • 12,013 posts
  • Gender:Male
  • Location:Osby, Skåne, Sverige, Europa, Jorden, Solsystemet, Wintergatan
  • Interests:Sci/Fi, Fantasy, Drama, Skräck, Kärlek/Romantik, Komedi... nog lättare att säga allt. :P

Posted 19 January 2014 - 02:11

The Time Traveler's Wife (2009)
 
Henry har ett genetiskt tillstånd som gör att han okontrollerat reser igenom tiden. En dag träffar han Clare, som verkar veta allt om honom och säger att han hälsade på henne under hela hennes uppväxt. Hon är uppenbart förälskad i honom och det tar inte lång tid fören han känner samma sak och de gifter sig. Men att vara en tidsresandes fru är inte lätt.
 
Ett underbart drama med Eric Bana och Rachel McAdams som spelar 2 karaktärer med ett minst sagt annorlunda förhållande då hon har känt honom under större delen av sitt liv medans han lär känna henne som barn medans de är gifta.
Slutet var väldigt tragiskt och jag grät. Väldigt sorgligt men samtidigt finns hans tidsresande jag kanske kvar i deras liv då och då.
 
En film jag varmt kan rekomendera.
 
Betyg: Mycket Bra


Although my heart may be weak, it's not alone. It's grown with each new experience. And it's found a home with all the friends I've made. I've become a part of their heart, just as they've become a part of mine.
And if they think of me now and then, if they don't forget me, then our hearts will be one. I don't need a weapon. My friends are my power!
-Sora, Kingdom Hearts
Godzilla%20racing_zps1cj0z7fu.gif

#290 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 20 January 2014 - 19:19

Terminator (1984) [#01] [UK/US]
¤ Ytterligare en donation. Tack och bock.
VAD? Det svåra är att bestämma vad jag bör och inte bör berätta för dig. Men, jag har ändå lite tid på mig innan du är gammal nog att förstå banden. De är mer för min egen skull just nu… för att få rätsida på saken.
VEM? Någon fick den absolut geniala idén att översätta den här filmens titel till "Dödsängeln" på svenska.
VAR? "Ikväll".
HUR? Jag har inte sett den här på år och dagar men vill minnas att jag gillade den när det begav sig. Och att jag såg 2an före den här. En enkel men ändå effektiv storyline som fylls upp med den kylige gamle Svarten. Man bygger upp en gedigen mytologi att stå på och det finns väl inte så många luckor i manus att klanka ned på. Filmen (som fyller 30 nästa månad) är snygg och special effekterna är (med några undantag) lika snygga idag som då. Det är väl bara ett par optiska effekter som inte riktigt vill funka (och det syns också tidligt att inledningsscenen består av modeller). Kanske blir jag inte lika begeistrad av scifi-elementen som när jag var ung, men filmen har åldrats med värdighet och är fullt sebar fortfarande.
NÄR? The Terminator är ytterligare en ikonisk roll som Tom Selleck varit påtänk till, men där han (lyckligtvis?) var för upptagen med Magnum PI för att göra.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#291 Garm

Garm

    Rear Admiral

  • SuperMod
  • 3,785 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 20 January 2014 - 23:18

Guovdageainnu Stuimmit / Kautokeino-opprøret / Kautokeinoupproret (1987)

Baserad på verkliga händelser, vilket många gånger gör filmen extra sevärd i mina ögon.

Nils Gaup, som skrev manus och regisserade Vägvisaren har gjort exakt samma sak till den här filmen, bortsett från att han fick hjälp av några fler när det gäller manuset. Även flera av dom medverkande från den filmen återses i roller i den här. Tillkommer gör även flera andra kända ansikten, som t.ex. Mikael Persbrandt, Peter Andersson, Michael Nyqvist, Mikkel Gaup, Bjørn Sundquist, Anni-Kristiina Juuso, Nikolaj Coster-Waldau, med flera. Det är alltså en riktigt imponerande samling som ställde upp.

Och det mesta med den här filmen är imponerande måste jag säga, att se Vägvisaren gav verkligen mersmak för samernas liv och leverne så att kunna få ta del av en inblick i det genom att se på en film är riktigt uppskattat från min sidan. Och med tanke på att den utgår från verkliga händelser så lär suget efter att ta reda på mer information fortsätta. Det har t.ex. skrivits en avhandling om det hela, så jag funderar på att fjärrlåna den norskaöversatta utgåvan så att jag kan läsa den.

Handlingen och dess karaktärer är det som verkligen sticker ut, samt givetvis hur grymt duktiga många av dom medverkande är. Dessutom så känns det som att man flyttar med, tillbaka i tiden på ett bra sätt. Man har således lyckats bra med att återskapa tidsandan och hur det var att leva på den tiden.

Givetvis så har man fått tagit en del friheter när det här skulle bli en film och en del ändringar har gjorts, men så är det ju ofta och utan att vara speciellt insatt i händelsen så känns det som att man inte har tagit sig alltför stora friheter utan verkligen levererar en så nära återberättelse som det bara gick att göra.

Filmen är lika vacker att se och höra på som med Vägvisaren. Philip Øgaard har fotat filmen på ett mycket tilltalande sätt och det ackompanjeras med musik av bland andra Marie Boine. Titta, lyssna och njut.

Den svenska utgåvan är berikad med mycket intressant extramaterial, allt från ett kommentarspår med regissör och fotograf (som jag ska lyssna på vid tillfälle) till korta, men informativa, inslag om hur olika delar av filmen skapades.

Rekommenderas varmt!



Hokuto no Ken / Fist of the North Star (1986)

En titel som jag minns från tiden då jag för första gången på riktigt upptäckte och fullständigt snöade in på anime. Och jag tror inte att jag har sett om den här filmen sedan dess. Och jag kan både förstå, men samtidigt inte, varför jag gillade den här filmen så mycket tiden då det begav sig. Då var man mer intresserad av pang-pang med så lite handling som möjligt. Jag minns att man såg dom mest hjärndöda filmer bara för att man behövde en dos filmvåld. Den här filmen klassas väl som det, även om den givetvis erbjuder mycket annat med. Men i dagsläget så framstår den som en orgie i våld och blod. Det blir givetvis inte speciellt bra om ni frågar mig. Handlingen är rörig och det känns som att man inte berättar allt. Att man påbörjar berättandet, för att sedan sticka in på något sidospår och aldrig riktigt förklara hur det var tänkt. En annan sak som jag troligtvis inte hade något som helst problem med förr, men som jag skarpt ogillar idag, är den vedervärdiga engelska dubb som återfinns på den version av filmen som jag har. Jag kan se anime med engelsk dubb, men då får den fan lov att vara bättre än den är här. Jag kan dock uppskatta animeringen som är mycket old school och snygg. Musiken är även den bra, stundtals till och med riktigt bra. Jag gillar verkligen filmens ledmotiv av Kodomo Band. Och jag gillar hela den postapokalyptiska värld som målas upp. Så jag uppskattar fortfarande delar av den här filmupplevelsen, men sett som en helhet så konstaterar jag ganska enkelt att det har, och fortfarande görs, så mycket bättre anime än vad det gjorde när den här filmen skapades.



Terminator (1984) [#01] [UK/US]


En klassiker. En väldigt bra sådan, även om jag villigt erkänner att jag uppskattar T2 mycket mer. Den är vad jag skulle vilja kalla för den ultimata actionfilmen. Hur som haver så är det kul när du återupptäcker filmer som du inte har sett på länge. Jag gillar också att göra det. Jag såg dom här filmerna för några år sedan och då var det med ett bra tag sedan sist sedan jag hade gjort det. Och jag kan konstatera att framförallt film ett och två håller måttet än idag.

Jag håller för övrigt med om den geniala svenska titel som filmen fick.

Och jag måste även berömma dig för den nära poetiska beskrivningen av filmen som du skrev. Väldigt bra!

Tror att jag har hört det där om Tom Selleck tidigare, och jag håller med om att det var bra att han höll sig ifrån den här filmen. Jag har lite svårt att se hur han skulle kunna gjort det bättre. Däremot så finns det andra filmer som han har varit påtänkt till där han faktiskt nog inte hade varit så tokig om han hade tackat ja.

Edited by Garm, 20 January 2014 - 23:22.


#292 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 20 January 2014 - 23:46

Nu blir jav avis Garm (nu har du ju sett två filmer av Gaupt). Kautokeinoupproret verkar bra. Låten var avjort bra iaf. :thumbsup:

 

Jag tänkte att eftersom alla troligtvis redan läst en beskrivning av Terminator så valde jag istället ett citat från slutet av filmen som jag helt sonika översatte och använde istället. Tyckte själv det blev grymt bra.

 

Uppenbart är ju att vi har MagnumPI att tacka för mycket... Selleck har varit påtänkta för en del roller som han tvingat sagt nej till pga MPI. :)


Edited by XC, 20 January 2014 - 23:47.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#293 Garm

Garm

    Rear Admiral

  • SuperMod
  • 3,785 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 21 January 2014 - 00:18

Jag har rent av sett tre filmer av Nils Gaup om man räknar med när jag såg Haakon Haakonsen / Piratgrottans Hemlighet på bio någon gång i början av 1990-talet. Det är en film som jag på senare år har känt att jag skulle vilja se om. :) Jag tycker helt klart att du ska ge Kautokeinoupproret en chans om den uppenbarar sig, den är riktigt bra och jag tror absolut att du skulle uppskatta filmupplevelsen.

Verkligen. En riktigt ordkonstnär är vad du är. Är det inte något eget skapande, så återuppväcker du ord från en svunnen tid, eller översätter en text med din egen prägel! :thumbsup:

Jag är rätt glad att han höll sig till Magnum, för den serien var ofta bra. Dessutom så var det nog inte helt enkelt att slita sig från ett sådant arbete för att göra en eller ett par filmer, där han säkert själv kände osäkerheten kring hur det utvecklar hans karriär eller inte.

#294 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 21 January 2014 - 00:26

Verkar bra den med. :Bevakar svensk utgåva på DS: Jupp, skall hålla ögonen öppna efter filmen. :)

 

Inget fe på MagnumPI såg nyligen ett Mord och inga visor-avsnitt som var en crossover med Magnum. Väldigt underhållande. :)


fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#295 Garm

Garm

    Rear Admiral

  • SuperMod
  • 3,785 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 21 January 2014 - 00:57

Piratgrottan finns i en UK-utgåva under den internationella titeln Shipwrecked men dessvärre så är filmen dubbad till engelska, vilket inte direkt intresserar mig. Jag har hittat den på Internetkanalen med originaltal, dock utan några som helst undertexter. Men man borde nog kunna förstå norska tillräckligt bra för att se filmen med behållning, om man skulle vilja det. Får se hur jag gör, har jag väntat på att få se om den sedan jag såg den på bio, så kan jag även fortsätta att vänta på en vettig utgåva.

Kautokeinoupproret verkar vara OOP, men jag sprang ju på den via second hand så det är ju inte omöjligt att hitta den. Och förr eller senare så kommer det väl en nyutgåva. Om du inte redan har fått en chans att se den innan dess. ;)

Oh, ett dubbelavsnitt med Jessica Fletcher och Magnum. Det vill jag se. Let's Google it!

#296 Garm

Garm

    Rear Admiral

  • SuperMod
  • 3,785 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 21 January 2014 - 03:46

The Last Days on Mars (2013)

Den första Marslandningen har gått som planerat. Men när astronauterna förebereder sig på att lämna planeten, stöter de på något oväntat som sätter hela besättningen i livsfara.

Baserad på novellen "The Animators" (1975) av Sydney J. Bounds. För regi står Ruairí Robinson och för manuset står Clive Dawson. Jag har inte hört talas om någon av dom tidigare. Filmens skådespelare är Liev Schreiber, Elias Koteas, Olivia Williams och en del mer eller mindre kända namn. Filmen är till stor del inspelad på plats i Jordanien.

Jag anser filmen vara OK. Varken mer eller mindre. Men det är hela tiden på gränsen. Dess största brist är en handling som man har sett så många gånger tidigare. Vilket kanske inte är hela världen om bara har något originellt att berätta. Det har man inte här. Dessutom så blir det lite smårörigt till och från i handlingen, vilket gör det oklart vad som händer och varför. Det kanske ska vara så, men jag tvivlar på det. En sak som jag inte gillade är att man så tydligt har låtit sig inspireras av zombies när man valde att porträttera hotet i filmen. Att dom smittades av den där bakterien som dom fann är väl inte hela världen, men varför var man tvungen att göra så att dom smittade både såg ut och betedde sig som zombies ? Det kändes bara så onödigt och inte alls tilltalande. Karaktärerna är lagom intressanta, i varje fall tre av dom i mer ledande ställning i handling. Resten är mera statister och det funkar väl. Det visuella är bland det bättre med filmen. Det ser riktigt bra ut, allt från miljöer till teknikens under. Jag tycker även att musiken är i harmoni med filmen och det den vill berätta. En annan styrka som filmen har är att den bjuder på några scener som är riktigt spännande och smått klaustrofobiska.

Som sagt, en OK film som var trevlig att ägna 97 minuter med att se, men som troligtvis är en film som jag inte direkt lär återkomma till någon mer gång.

Edited by Garm, 21 January 2014 - 03:50.


#297 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 21 January 2014 - 11:32

@Garm\Piratgrottan: Såg att den fanns i import, dock så läste jag inte så noga att jag såg att den var dubbad. Tack för att du sade till, norska är inga problem - jag har sett norsk film odubbad förr. :)

 

@Garm\M&iV/MPI: Avsnitten är ett vardera i serierna, det börjar med ett avsnitt i Magnum som sedan fortsätter i Mord och Inga Visor. (Om jag fattade det rätt).

 

@Garm\LDoM: Zombies på Mars låter kanske kuligare på pappret än vad det blir i en färdig film. :)


fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#298 Den Gröne Hämnaren

Den Gröne Hämnaren

    l'Empereur des Lumières

  • Moderator
  • 2,579 posts
  • Gender:Male
  • Location:Växjö

Posted 21 January 2014 - 12:14

Jag håller för övrigt med om den geniala svenska titel som filmen fick.

Ja! Den är ju till och med i linje med titlarna på ett par av uppföljarna.

#299 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 21 January 2014 - 19:44

Terminator 2: Domedagen / Judgment Day (1991) [#02] [US/FR]
VAD? Skynet slås på 4e augusti 1997. Mänskliga faktorn elimineras från det strategiska försvaret. Skynets inlärning ökar exponentiellt. 29 augusti kl 02:15 eastern standard time är det fullt självmedveten. I panik, försökte man dra ur kontakten…
VEM? Frågan James Cameron ställde inför den här filmen var troligtvis inte "Kan Linda Hamilton mäta sig med Arnold Schwarzenegger?" det var nog snarare "Kan Arnold Schwarzenegger hänga med Linda Hamilton?".
VAR? 10år efter igår kväll.
HUR? I grunden så är det här frågan om samma story som första filmen; de börjar till och med likadant. Men med små putsningar här och ett par rejäla portioner karaktärsutveckling så blir det en helt ny film som är något som är få uppföljare förunnat: bättre än sin föregångare. Att låta Sarah Connor löpa linan ut och verkligen bli "legenden" som det talas om i ettan är antagligen ett av filmens stora genidrag. Och filmen har tur att ha en skådespelare med pondus och talang nog att manifestera det. Filmen igenom så är det ett fasligt röj med kulor som viner åt alla håll och kanter, ändå så är det kanske att vi får lära känna Terminatorn som något annat än bara en kall dödsängel som är filmens andra styrka. Filmen är också föräras med special effekter som är snygga än idag, och T1000-tranformeringarna lika övertygande som de en gång var avsedda att vara. Jag har alltid tyckt att den här filmen syr ihop säcken rätt bra och slutet är episkt utan att för den delen bli tillrättalagt eller överdramatiskt.
NÄR? Gamle svarten kämpade länge för att få göra T3, själv var (och är fortfarande) tveksam till om serien behövde mer än så här.

Edited by XC, 21 January 2014 - 19:49.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#300 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 22 January 2014 - 19:45

Terminator 3: Rise of the Machines (2003) [#02] [US/DE/UK]
VAD? Du byggde tidsmaskinen på grund av domedagen. Om den aldrig kommit skulle den aldrig existerat. Så hur skulle du kunna resa tillbaka i tiden och förhindra den? Du är den ofrånkomliga produkten av din egen tragedi, precis som jag ofrånkomligen är en produkt av dig. Du har fått ditt svar. Försvinn.
VEM? Linda Hamilton valde att inte återvända till sin smått ikoniska roll som Sarah Connor. Hon är saknad, men frågan är om hennes närvaro gjort någon skillnad.
VAR? Plötsligt är tio tretton, så typ 20 alternativa år efter igår?
HUR? Min skepsis till trots så bygger man vidare på mytologin på ett bra sätt, och storymässigt så kommer vi närmare apokalypsen än tidigare. Men det hindrar inte att det känns väldigt "samma lika". Jag erkänna att jag dubbelkollade manusförfattarna, för stora delar av filmen känns det som om man hamnat i Fast & Furious-filmerna fast med robotar och jordens undergång istället för snygga bilar och snabba pengar. Och i ärligheten så är kanske just den biten filmens lilla svaghet. För det är mycket röj bakom ratten, den inledande biljakten med mobilkranen är visserligen hur kul och underhållande som helst - men det sedan blir det lite för mycket. John Connor känns väl ungefär lika intressant i den här filmen som i T2, kanske bara aningen mindre enerverande. Kvinnliga terminatorer är ett välkommet inslag, och jag tycker Loken gör ett bra jobb med sin terminator, Gamle svarten är väl ungefär lika stel och träig i rollen som han var i de andra två filmerna. Snygga special effekter är det givetvis men jag saknar 80-tals estetiken från de första filmerna. Ärligt så blir den inte speciellt engagerande, och om jag skall vara brutal: inte särskilt nödvändig. Kanske borde storyn fått vila där James Cameron och Linda Hamilton lämnade den.
NÄR? Bonus poäng för den som känner igen varifrån jag stulit citatet. (Ledtråd: det är inte från den här filmserien).


fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)