Jump to content

Photo

Senast sedda TV-serie


 • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Libby

Libby

  Senior Commander

 • Members
 • 357 posts
 • Gender:Male
 • Location:Lilla huset på Prärien

Posted 01 February 2020 - 16:30

Har nu i januari varit på en nostalgitripp till Babylon 5. Hade faktiskt glömt hur bra säsong 3-4 var/är. Säsong 1-2 var inte lika bra, men man behöver dem ju för att vara insatt i handlingen. Säsong 5 kan man lugnt hoppa över eftersom det inte tillför något; allt det intressanta har ju redan hänt.

Varför var då s3 och s4 så bra? Ja, kort uttryckt så var det för att den var planerad som en roman i TV-format. Väldigt få fristående avsnitt och en mycket bra ramhistoria. Nästan alltid "fortsättning följer" och man längtade hela tiden till att se hur det skulle gå i nästa avsnitt. Intressanta karaktärer är också ett måste och i Babylon 5 var mina favoriter Susan Ivanova, Mikael Garibaldi, G´Kar och Londo Mollari. För att skapa en intressant karaktär krävs en bra regi och jag kan aldrig nog lovorda duktiga skådespelare. 

Till det negativa kan läggas att grafiken hade en hel del att i övrigt att önska. De datagenererade specialeffekterna var visserligen i sin linda på 90-talet, men de samtida Star Trek-serierna Voyager och DS9 var betydligt bättre på det området. Detta till trots så förordar jag Babylon 5 framför nämnda Star Trek-serier#2 Libby

Libby

  Senior Commander

 • Members
 • 357 posts
 • Gender:Male
 • Location:Lilla huset på Prärien

Posted 05 February 2020 - 11:47

Har senaste veckan ägnat mig åt Arrow säsong 1. Hade väl inte så stora förväntningar, men får säga att jag blev positivt överraskad. Fart och action och en intrig som håller hela vägen. Inte så mycket nytänkande dock; väldigt mycket är lånat från Batman, men det är ju ingen nyhet för de som läst Gröna Pilen. Det finns visserligen ingen Joker, ingen Fågelskrämma, ingen Pingvin (än så länge i alla fall), men exempelvis Catwomen och Alfred har sina tydliga motsvarigheter.

Sammantaget så känner jag ett sug efter att se fler säsonger, men jag har funnit att det är klokt att variera sig och det blir nog något annat före det.  #3 Libby

Libby

  Senior Commander

 • Members
 • 357 posts
 • Gender:Male
 • Location:Lilla huset på Prärien

Posted 09 February 2020 - 16:30

Legion säsong 1. Det handlar om David Haller som under hela sin uppväxt haft psykiska problem och därefter vårdats på mentalsjukhus för schizofreni. Men frågan är om rösterna han hör och synerna han ser verkligen är symtom för sjukdom. Han blir i alla fall fritagen av en grupp telepater som går in i hans sargade psyke för att försöka bota och återställa hans psykiska balans. Sedan blir det en katt och kurragömma lek i ett psyke som skapar alternativa verkligheter lika lätt som vi andra byter skjorta.

Jag är full av beundran för mig själv som faktiskt klarade av att se alla 8 avsnitt av detta dravel och jag är ännu mer förundrad över att produktionsteamet faktiskt gjorde ytterligare 2 säsonger. Kan det verkligen ha funnits någon publik som ville se dessa? Jag ska då definitivt inte se dem!  #4 XC

XC

  «Thundermoose.»

 • Admin
 • 19,018 posts
 • Gender:Not Telling
 • Location:Titta bakom dig...
 • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 17 February 2020 - 13:00

@Libby: Jag har stött på en och annan serie som jag känt på det viset för. Likaså att ha sett första säsongen av en serie, gillat den och sett fram emot säsong två för att efter några avsnitt känna "meh" och ge upp.


fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#5 Libby

Libby

  Senior Commander

 • Members
 • 357 posts
 • Gender:Male
 • Location:Lilla huset på Prärien

Posted 27 February 2020 - 22:18

Prison Break (säsong 1-5). Det blev aldrig av att jag såg den här serien då när det begav sig. Förmodligen för att jag missade första avsnitten och tänkte att jag skulle ta igen det senare. Men som det heter; Bättre sent än aldrig.

Läste någonstans att det här skulle vara den "mest spännande serien någonsin", vilket givetvis är omöjligt att verifiera. Det är nämligen ett antal serier som vill göra anspråk på den titeln. Men visst gör man ett gott försök och speciellt i de första två säsongerna blir det nästan för mycket av det goda. Var går gränsen mellan spännande och enerverande? De första säsongerna är som en enda lång långfilm som delats upp i 44 avsnitt och nära nog varenda avsnitt avslutas med att något går åt helvete. DET är enerverande i längden! Man hade kunnat höja tempot en hel del genom att minska antalet avsnitt. Påminner en del om den gamla klassikern "Jagad" som gick på 60-talet. Det var väl uppemot 100 avsnitt har jag för mig där den gode doktorn kämpade mot omöjliga odds att bevisa sin oskuld. Ingen kan väl påstå att inte filmatiseringen med Harrison Ford är en betydligt bättre energikick på lite drygt 2 timmar.

 

Åter till Prison Break så tycker jag nog bäst om säsong 5 som är lagom lång med 9 avsnitt och då blir spänningen som den ska vara. Sammantaget kan jag dock inte tycka annat än att serien var mycket sevärd med intressanta intriger och karaktärer. Det hade varit en stor miss att inte se den och jag kan nog med fördel se om den om 10 år eller så. Det var så mycket som hände så man kommer aldrig att kunna komma ihåg mer än en bråkdel.