Jump to content

Photo

Sanningen Om Marika - Interaktiv Tv-serie


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 susclas

susclas

    Lieutenant

  • Members
  • 77 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 22 October 2007 - 12:51

Läste om denna serie i senaste Signaler Från Sverok. En Tv-serie som man tydligen själv ska ha möjlighet att ta del av i from av spel och liknande. Verkar hur intressant som helst.

Historien börjar här:

2005 hittades lappar som berättar att det i Sverige försvunnit över
20 000 människor sedan 60-talet och att en dold organisation ligger bakom. Lapparna visade sig vara skrivna av Adrijanna som påstår sig ha förlorat sin bästa vän Maria genom denna konspiration. Adrijanna är övertygad om att ett hemligt sällskap som kommunicerar via kodade matriser är kopplat till Marias försvinnande. Mer om detta kan man läsa på Adrijannas sajt www.conspirare.se. Är det en förvirrad konspirationsteori eller skrämmande sanning?

På söndagar kl. 21.20 med start 28 oktober visar SVT2 en dramaserie i fem delar vars historia bygger på dessa lappar. Direkt efter varje avsnitt följer en debatt där vi med hjälp av vår publik undersöker sanningshalten i konspirationsteorin. Programledare är John Carlsson och här på webben kommer Eva Rados hjälpa till i sökandet och rapportera vad Ni kommer fram till. Kanske blir det just Din teori vi redogör för i debatten.

Du kan t ex bidra genom att:
- Maila in Din teori, ringa eller skriva i forumet
- Dokumentera Ditt sökande, filma, fotografera och skicka eller ladda upp till inboxen.
- Hitta dold information i dramaserien och rapportera i forumet

Du avgör själv graden av deltagande och Du kan även välja att luta Dig tillbaka för att följa sökandet efter sanningen. Det är upp till dig!


Om serien
Andreas fru Marika, försvinner under bröllopsnatten. Polisen finner inga spår och Andreas lämnas ensam med alla frågor om vad som kan ha hänt henne.

Då dyker hennes barndomsvän, Janna, upp och ger en annan bild av Marika. En Marika som valt att dölja en dela av sitt liv för Andreas. Oeniga om vem Marika egentligen var börjar de tillsammans rota i hennes förflutna för att finna någon anledning till varför hon försvann.

I en labyrint av hemligheter och lögner möter de ett oväntat motstånd. Spåren leder till ett hemligt sällskap. För Andreas återstår bara en sak; att avslöja sanningen om Marika.


Tv-seriens hemsida på SVT

Conspirare.Se